Spitalul Judeţean Braşov va avea heliport în curte pentru elicopterele SMURD

S

Un heliport va fi amenajat în curtea Spitalului Judeţean Braşov pentru elicopterele SMURD, Consiliul Judeţean obţinând acordul Departamentului aviaţiei civile din cadrul MAI în acest sens.

elicopterul-smurd-are-heliport-la-spital

Vicepreşedintele CJ Braşov, Mihai Pascu, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că, “în cel mai scurt timp posibil”, la Braşov va funcţiona un heliport destinat exclusiv elicopterelor SMURD, acesta urmând să fie amenajat în curtea Spitalului Judeţean.

“Am obţinut acordul Departamentului aviaţiei civile din cadrul MAI pentru ca şi Braşovul să beneficieze de un heliport, cu condiţia să îl construim foarte aproape de Spitalul Judeţean. Asemenea cazuri, care au nevoie de intervenţii de urgenţă, depind de fiecare secundă pierdută în timpul transportului. Am identificat împreună cu experţii acestei structuri de aviaţie că zona cea mai bună în acest scop este curtea spitalului. Am discutat cu Primăria Braşov în ceea ce priveşte lucrările de toaletare a pomilor de la stradă în aşa fel încât aterizările să fie făcute în condiţii de siguranţă şi am depus deja certificatul de urbanism pentru această investiţie”, a spus Pascu.

El a precizat că nu au fost încă estimate cheltuielile pentru amenajara heliportului, care va avea o suprafaţă de 25 de metri pătraţi, însă acestea sunt “minime”, urmând să fie susţinute din bugetul CJ Braşov sau din sponsorizări.

Managerul Spitalului Judeţean, medicul Adrian Albota, a spus că la Braşov a existat în trecut un heliport, însă acesta nu a mai putut fi funcţional după construirea unui bloc de locuinţe în apropiere.

“Heliportul este un deziderat mai veghi dat fiind că înainte aveam heliport în spatele spitalului, dar prin construcţia unui bloc nu a mai fost posibilă funcţionarea acestuia. Timpul de reacţie este foarte mare azi, în ideea în care pacientul este internat la Terapie Intensivă şi trebuie transferat se pierd zeci de minute bune care de multe ori îi influenţează viaţa şi atunci am căutat împreună cu CJ o soluţie ca acest transport să se facă foarte rapid“, a spus managerul spitalului.

 

sursa: mediafax.ro

Comments

comments

Despre autor

BrasovOnline

Echipa editorială BrasovOnline.net