Salariul mediu în industria automotive la Braşov – 1.579 de lei

S

[dropcap]B[/dropcap]raşovul ocupă locul doi într-un top al judeţelor cu cele mai bune salarii în industria automotive, pe primul loc situându-se Timişul, care a devenit un important centru al industriei din domeniu.

Salariul mediu net din industria automotive se apropie de 1.300 de lei net pe lună, cu circa 5% peste nivelul de anul trecut, dar diferenţele dintre judeţe sunt notabile, cu cele două extreme, Timişoara şi Satu Mare, la distanţa semnificativă una de alta. Astfel, dacă în Timişoara salariul mediu ajunge la 1.706 lei, în Satu Mare media este de doar 958 de lei pe lună.
Locurile doi şi trei din clasament sunt ocupate de Braşov, cu 1.579 de lei net pe lună, şi Sibiu, cu un salariu mediu net de 1.459 de lei net pe lună.
Cel mai bine plătiţi angajaţi din industria automotive sunt middle şi top managerii (cu excepţia directorilor generali) care câştigă, în medie, câte aproape 6.300 de lei net pe lună, în timp ce inginerii din auto sunt plătiţi, în medie, cu câte 2.600 de lei net pe lună. În schimb, muncitorii direct productivi din fabricile din industria auto primesc salarii nete de sub 1.000 de lei pe lună, arată rezultatele studiului anual realizat de firma de recrutare Aims.

Comments

comments

Despre autor

BrasovOnline

Echipa editorială BrasovOnline.net