Primarii din Viscri si Bunești s-au tâmpit la cap, oare?

P

Strainii care vin la noi, atrasi de satele autentice, risca sa dea peste statiuni ultra-moderne. Iar una dintre ele va aparea chiar la doi pasi de Viscri, locul care l-a cucerit pe printul Charles tocmai prin simplitatea sa.

[lightbox full=”http://”][/lightbox]

Cand a venit prima data la Viscri, printul Charles s-a indragostit in primul rand de peisaj. Dealurile si pasunile pline de flori salbatice. Acum toate acestea risca sa fie pierdute pentru todeauna chiar cu complicitatea autoritatilor locale. Nu departe de Viscri, satul care se afla pe lista patrimoniului UNESCO, familiile primarului si viceprimarului din Bunesti au accesat un milion si jumatate de euro – fonduri europene pentru a construi un resort modern pe o suprafata de peste 5 hectare.

Prinţul-Charles-a-petrecut-câteva-ore-la-Viscri-şi-înnoptează-în-Covasna

Din acesti bani urmeaza sa se inalte un adevarat complex turistic care va cuprinde, pe langa locurile de cazare, un centru SPA cu piscina acoperita, mai multe terenuri sportive si chiar si o herghelie.10 proiecte de finantare europeana, au fost deja aprobate.

Daca ne gandim ca drumul dinspre Rupea spre Viscri si drumul intre Viscri si Bunesti este inpracticabil, cred ca gasim usor alta intrebuintare pentru bani europeni.

Viscri-casa-Charles

Primarul comunei Bunesti, Mircea Palasan, e convins insa ca proiectul va atrage si mai multi turisti in zona si ca dotarile moderne il vor incanta chiar si pe mostenitorul tronului britanic. „Nu s-a plimbat nici un print, el trece pe aici cu masina”, spune primarul, convins ca terenurile de tenis il vor incanta pe oaspetele princiar: „100% si poate facem si un teren de golf si il invitam la golf”. Cat despre ideea ca mai sunt terenuri de golf si in alte parti, daca printul Charles vrea sa practice acest sport, edilul are un raspuns simplu: „Da, dar nu la Bunesti.

sursa: stirileprotv.ro

Comments

comments

Despre autor

BrasovOnline

Echipa editorială BrasovOnline.net