MAFIA lemnului, lovita de DNA cu ajutorul “Romania, te iubesc”. Ilie Sarbu, Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam, urmariti penal

M

Anchetatorii vorbesc despre 90 de mii de hectare de padure din judetele Bacau si Suceava pe care pretinsi urmasi ai unor familii ce au detinut candva mari proprietati le-au revendicat.

[lightbox title=”Mafia Lemnului”][/lightbox]

Ca sa intre in posesia lor insa, ar fi creat o caracatita a coruptiei. Toti cei vizati au fost chemati la audieri la Brasov, unde este instrumentat dosarul. Unii au mers de buna voie, altii insotiti de jandarmi.

Paltin Sturdza, urmas indirect al lui Nicolae Ghika, a cerut instantelor de judecata sa i se retrocedeze mai multe domenii din judetul Bacau. Vorbim despre o suprafata totala de 30 de mii de hectare de padure in zonele PALANCA, DARMANESTI, MOINESTI, BRUSTUROASA sau COMANESTI.

A fost refuzat. Rand pe rand, autortatile locale care se ocupau cu restituirea proprietatilor, i-au respins cererea. A apelat la instante.

Judecatoria Onesti a spus ca Sturdza nu are drept de mostenitor. Acesta a apelat la tribunalul Bacau a pierdut s-a reintors la judecatoria Onesti iar apoi la Tribunalul Covansa. Aici, judecatorii Gabriel Utza si Andras Ordong trimit spre rejudecare dosarul care ajunge la Judecatoria din Sf. Gheorghe care respinge cererea. Asa ca dosarul face cale intoarsa la Covasna unde aceeasi magistrati admit recursul si dispun “reconstituirea dreptului de proprietate pentru 43.227 de ha teren forestier și 50 de ha de teren agricol inclusiv pentru pădurile DOFTEANA și BELEGHET .”

Procurorii anticoruptie noteaza ca judecatorii i-au dat lui Sturdza mai mult decat ceruse. Mai mult, retrocedarea s-a dispus sa fie facuta in natura fara sa se tina cont de situatia actuala a terenurilor.

Anchetatorii spun ca judecatorii au decis stramb dupa ce avocatul Ioan Adam a avut discutrii telefonice cu sotia unuia dintre ei.

Procurorii sustin ca pentru a intra mai repede in posesia padurilor, Sturdza a gasit cu ajutorul avocatului sau Ioan Adam o solutie. Vinde cele 43 de mii de hectare de teren in avans iar cumparatorii se obliga sa rezolve cu actele. Adica sa obtina certificatul de proprietate. Castigul cumparatorului? Platea pentru 43 de mii de hectare doar 100 de milioane de euro, adica jumatate din pretul real.

Acesta avea insa nevoie de un ajutor care sa preseze autoritatile locale din Bacau ca sa elibereze actele. Asa s-ar fi ajuns la Viorel Hrebenciuc. Deputatul ar fi fost rugat sa intervina.

Directia Silvica Bacau a blocat totul in momentul in care a atacat decizia de improprietarire la instanta.

Procurorii sustin ca atunci Sturdza, prin intermediul avocatului Ioan Adam si a lui Viorel Hrebenciuc,”a cautat, au insistat sa-i determine pe reprezentantii ROMSILVA, sa nu mai faca aparari”

Anchetatorii prezinta un lung sir de interventii pe care Viorel Hrebenciuc le-ar fi facut pe langa autortiatile locale si pe langa directorul general al Romsilva.

Nemultumit de faptul ca procesul deschis de Directia Silvica Bacau nu este oprit, Hrebenciuc i-ar fi scris lui Ioan Adam “suntem in plin razboi cu Romsilva! Nu-i mai cred! Vom castiga 100%!” si “suta la suta fac ordine. Urat. O sa le placa la toti. O sa vezi.”.

Presiunile asupra Romsilva ar fi continuat. Anchetatorii noteaza ca Hrebenciuc ar fi afirmat intr-o disuctie ca trebuie sa vorbeasca cu Ilie Sarbu pentru ca acesta sa-l “calce pe cap” pe directorul general al Romsilva.

Ancheta in dosarul retrocedarilor a dus la acuzarea a trei judecatori, trei politicieni si mai multi oameni de afaceri si deschide usa catre o mafie despre care s-a vorbit mult si s-a facut putin.

Potrivit DNA, unul dintre politicienii implicati in acest dosar, Ilie Sarbu, care este si socrul lui Victor Ponta, este cercetat pentru trafic de influenta. La fel si colegul sau, Viorel Hrebenciuc care, in plus, este acuzat si de constituirea unui grup infractional organizat. Deputatul Ioan Adam este urmarit penal pentru instigare la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, constituirea unui grup infractional organizat si trei infractiuni de cumparare de influenta. Directorul general Romsilva, Adam Craciunescu, este si el anchetat pentru abuz in serviciu.

La sediul DNA Brasov, miercuri seara au sosit Paul Lambrino si sotia sa, Lia. Ei vor fi audiati in miercuri noapte, care se anunta una extrem de lunga atat pentru procurori cat si pentru cei acuzati de aceste infractiuni extrem de grave.

Rolul pe care l-ar fi jucat Paul de Romania si printesa Lia

Resedinta lui Paul al Romaniei a fost prechezitionata miercuri dimineata de procurorii anticoruptie. Cautau dovezi legate de cererile de retrocerdare a zeci de mii de hectare de padure din judetul Suceava.

Paul al Romaniei a solicitat instantelor sa fie improprietarit cu terenuri si imobile ce au apartinut casei regale invocand faptul ca el este urmasul de drept.

De 7 ani incearca sa obtina 40 de mii de hectare de teren. Este practic cea mai mare parte padure din judetul Suceava. Acum o luna, a cerut sa fie sprijinit de prefectura. Aceasta mosie impresionanta i-a apartinut in perioada interbelica Principelului Nicolae, fratele mai mic al lui Carol al doilea si deci unchi de gradul doi pentru Paul al Romaniei. Prin testament, principele Nicolae i-a lasat intreaga avere sotiei sale din Venezuela, iar in incheierea a scris – “Blestemaţi să fie toţi cei care nu vor ţine cont de voinţa celor care au testat”

Paul care intre timp a devenit cumatrul lui Traian Basescu dupa ce acesta i-a botezat fiul, se lupta pentru proprietati atat cu autoritatile romane cat si cu Regele Mihai Intai.

Dupa foarte multe dispute juridice, in 2012, la 57 de ani, a fost recunoscut oficial drept nepot al lui Carol al doilea.

Casa Regala a Romaniei nu il trateaza astfel iar avocatul majestaitii sale Regele Mihai precizeaza ca Paul al Romaniei poate sa emita doar pretentii limitate.

 

sursa : protv.ro

 

 

Comments

comments

Despre autor

BrasovOnline

Echipa editorială BrasovOnline.net