Investiţie de aproximativ 18 milioane lei pentru parcarea de la Spitalul Militar

I

Parcarea va avea, în total, o suprafaţă de 1.344 metri pătraţi, cu suprafaţă construită desfăşurată de 9.363 de metri pătraţi şi suprafaţă utilă de 8.590 de metri pătraţi. De asemenea, va avea o serie de dotări specifice printre care o instalaţie de televiziune cu circuit închis (CCTV) cu 6 camere fixe, care va asigura supravegherea zonelor de acces de la parcări, a zonei de la intrarea principală pentru vizitatori şi a accesului de la etajul tehnic. Va exista, de asemenea, o instalaţie de sistem control auto acces complet, permiţînd plata locului de parcare cu monede, bancnote sau card de debit sau credit, iluminat de siguranţă, instalaţie de semnalizare incendiu, instalaţie de protecţie contra şocurilor electrice şi instalaţie de ventilaţie. Investiţia pentru amenajarea parcării este de 17,915 milioane lei (TVA inclus) şi este asigurată în proporţie de 98% din fonduri europene, cu cofinanţare de 2% a primăriei Braşov. Contractul de execuţie a fost cîştigat de compania Bog’Art.

 

parcare-regina-maria_foto-andrei-paul_primaria-brasov-7

 

Cea mai grea parte în amenajarea sistemului integrat de parcări etajate de la Spitalul Militar „Regina Maria“ a fost deja amenajat, după ce constructorul a finalizat, în mare parte, structura subterană care ajunge la o adîncine de 10,5 – 12 metri în pămînt. Autorităţile locale spun că în prezent 25% din lucrările cuprinse în proiect au fost finalizate, însă este vorba despre amenajările cele mai dificile, care presupun turnarea pilonilor şi a structurii de rezistenţă. Lucrările sînt în grafic şi, dacă nu va apărea niciun fel de decalaj de la programul stabilit, termenul stabilit pentru finalizare, iulie 2015, va fi respectat. Parcarea multietajată de la Spitalul Militar va fi cea mai modernă din municipiul Braşov, oferind 306 locuri de parcare.

25% din proiect este gata

După 9 luni de şantier, la viitoarea parcare multietajată de la Spitalul Militar „Regina Maria“ au fost făcute cîteva dintre cele mai grele lucrări. După decopertarea vechii parcări şi realizarea unei perne de balast au fost amplasaţi 18 piloţi interiori şi s-au executat 110 piloni perimetrali, precum şi grinda de coronament. La acest moment, sprijinirile sînt executate în proporţie de 60% pînă la cota de -2,6 metri. Pînă la aceeaşi adîncime de 2,6 metri s-a executat şi hidroizolaţia. Apoi s-a trecut şi la excavările propriu-zise, care au ajuns deja la o adîncime de 8,5 metri. Din datele proiectului, aceste excavări vor ajunge, pînă la urmă la 12 metri adîncime, în nivelul cel mai de jos al parcării multietajate. „Sînt mulţumit de modul în care se derulează lucrările şi de ritmul în care se avansează, ceea ce mă face să fiu încrezător că în prima parte a anului viitor vom putea inaugura cea mai modernă parcare din Braşov. Este un proiect foarte important pentru noi, fiindcă va susţine strategia noastră de a transforma Centrul istoric într-un obiectiv turistic de ansamblu. Această parcare va fi una dintre soluţiile pentru reducerea traficului în centrul istoric“, a declarat primarul municipiului Braşov, George Scripcaru.

Termen de finalizare: iunie 2015

Parcarea multietajată de la Spitalul Militar „Regina Maria“ are ca termen de finalizare luna iunie 2015. Parcarea urmează să ofere un număr de 306 locuri, pe şapte niveluri- patru dintre ele la subsol şi trei la suprafaţă, respectiv parter, etaj şi un etaj tehnic. La fiecare dintre aceste niveluri vor exista între 40 şi 48 de locuri de parcare. Dintre acestea, zece vor fi destinate persoanelor cu dizabilităţi, şapte locuri vor fi amenajate pentru limuzine şi opt pentru maşini electrice, avînd dotările de rigoare. Vor exista, de asemenea, 29 de locuri pentru parcarea bicicletelor (20 la sol şi 9 la nivelul etajului tehnic), favorizînd astfel deplasarea cu bicicleta pentru vizitarea zonei de centru a oraşului.

sursa : monitorulexpres.ro

Comments

comments

Despre autor

BrasovOnline

Echipa editorială BrasovOnline.net