În primele patru luni, economia braşoveană a atras 15 milioane de euro de la turiştii străini

Î
https://www.themesfreedownload.top/

[dropcap]T[/dropcap]uriştii străini cheltuiesc în medie 600 de euro în timpul unei vacanţe în România, arată studii ale statisticienilor. Cum Braşovul a primit vizita a aproximativ 25.000 de turişti în primele patru luni ale acestui an, se poate spune că suma atrasă de economia braşoveană de la vizitatorii străini este de 15 milioane de euro.
16% din cheltuielile turiştilor sunt făcute în baruri şi restaurante, peste 11% din buget a mers pe cumpărături, mai ales pentru cadouri şi suveniruri. Şi închirierile de autoturisme au avut o pondere de 62% din totalul cheltuielilor pentru transport, iar cheltuielile pentru accesul în parcuri de distracţii, târguri, cazinouri si săli de jocuri au reprezentat 43% din totalul cheltuielilor pentru recreere.
[divider]

„Grosul cheltuielilor pe cazare, pe masă, vizitare şi suveniruri, deci în jur de plus-minus 100 de euro”

[divider], spune Ionuţ Gliga, director executiv APDT Braşov.
Hotelierii spun că de obicei turiştii străini vin grupuri organizate. Cele mai multe sunt de asiatici, urmate de cele de israelieni, polonezi şi spanioli, care au trasee stabilite direct de agenţiile cu care au planificată vacanţa.
Potrivit Institutului Naţional de Statistică, în primele trei luni ale anului, în România au ajuns aproximativ 309.000 de turişti, care au cheltuit peste 876 de milioane de lei.
sursa BizBrasov.ro

Comments

comments

Despre autor

BrasovOnline

Echipa editorială BrasovOnline.net