Galerie FOTO: Deschiderea Oktoberfest 2014. Cel mai mare festival al berii din Romania

G

Oktoberfest Braşov debutează în această după-amiază cu o paradă la Munchen în care vor defila pe străzi 10 căruţe şi care alegorice cu butoaie cu bere, bavarezi şi bavareze, tirolezi şi tiroleze.

De la ora 16.00, va fi mare paradă mare pe traseul: Primarie –Bulevardul N Iorga- Sens giratoriu Aro – Mureşenilor, Poarta Schei – Liceul Sportiv. Festivalul de anul acesta aduce şi câteva premiere. Cortul Oktoberfest va fi etajat şi dotat cu balcoane din lemn unde vor fi amplasate lojele. Decojitul şi scuipatul seminţelor este strict interzis. Sunt permise doar alunele, deoarece vorba românului: „Berea fără alune, e ca ţuica fără prune”.

Tot o noutate este şi faptul că anul acesta berea se poate servi din halbe la litru exact ca în Germania. Pe grătare se vor frije mici, carne, dar şi celebri wursti, cârnăciori germani care merg de minune cu berea. O altă premieră va fi concertul de lodlere, vocalize tipic bavareze, celebrele iolalarihu. O prezenţă inedită va fi Herr Schurly, cel mai mare fan Oktoberfest care vine la Braşov. Este austriac, iar casa lui este un muzeu dedicat  Oktoberfest-ului. Nu a lipsit de la nici o ediţie de la Munchen, din 1986.

În cele 11 zile ale festivalului, pe scenă vor urca Aalbachtal Expres, Trupa 6, Alin Pascal Band, Ză Band,  De la fun, Wirbelwind  şi Jokers.

Citeste mai mult: adev.ro/nbdb48

Comments

comments

Despre autor

BrasovOnline

Echipa editorială BrasovOnline.net