Debut de coşmar la Cupa Regiunilor

D

Selecţionata Braşovului a pierdut cu 5-2 în faţa celor de la Dolnoslaski, după un final incredibil, în care polonezii au înscris trei goluri în ultimele 12 minute! „Scorul nu reflectă realitatea din teren“, spune Gabriel Kajcsa, antrenorul echipei braşovene.

echipabrasovului_2014091507

Turneul intermediar al Cupei Regiunilor, competiţie organizată de UEFA la care va participa şi echipa regiunii Braşov, este în plină desfăşurare. Selecţionata regiunii Braşov face parte din grupa a 8-a, alături de Ligue de Paris Ile de France (Franţa), News Amateurs Macedonia (Macedonia) şi Dolnoslaski Region (Polonia).
În primul meci, braşovenii au pierdut, sîmbătă, cu scorul de 5-2, în faţa polonezilor de la Dolnoslaski. A fost un meci halucinant, în care polonezii au condus la pauză cu 2-0. Elevii lui Gabi Kajcsa au revenit incredibil în debutul părţii secunde şi au restabilit egalitatea prin golurile marcate de Ciprian Vasilache în minutul 52 din penalti şi Romică David în minutul 76.

„Totul s-a rupt de la golul 3 al gazdelor“

Finalul a fost unul de coşmar pentru braşoveni care au primit trei goluri în ultimele 12 minute! „Scorul nu reflectă realitatea din teren. Primele două goluri ale polonezilor au venit după faze fixe. Am început excelent repriza a doua, am dominat, am restabilit egalitatea prin reuşitele lui Vasilache şi David şi chiar puteam da lovitura pentru că am ratat două ocazii mari la scorul de 2-2. Din păcate, o greşeală în defensivă, tot după un corner, ne-a costat, iar polonezii au reuşit să revină în avantaj. Totul s-a rupt de la golul 3 al gazdelor, care ne-au mai prins de două ori pe contraatac, astfel că în final am pierdut cu 5-2“. În acest meci, stafful tehnic al selecţionatei Braşovului a trimis în teren următorii jucători: Mihok- Ilasi, Saragea, Ivaşcu, Albu – Tenchiu – Szabo (’67 Romică David), Feraru (’84 Merluşcă), Băltăţescu, Vasilache (’79 Răzvan Şimon) – Dascălu.

Al doilea meci cu Franţa

În celălalt meci al grupei a 8-a, Paris Ile de France s-a impus cu scorul de 1-0 în faţa celor de la News Amateurs Macedonia. „Am văzut şi meciul dintre francezi şi macedoneni. Cred că Franţa este cea mai bună echipă din grupă, au arătat că joacă fotbal adevărat. Vom juca luni, de la ora 13.00, cu francezii. Pentru a mai spera la calificare trebuie să batem Franţa şi Macedonia, iar Polonia să nu facă şase puncte pentru că au avantajul meciului direct cu noi“, a declarat Kajcsa.

Competiţie pentru fotbalul amator

Cupa Regiunilor este o competiţie pentru fotbalul amator organizată de UEFA, la care participă un număr de 43 de asociaţii naţionale. Fiecare ediţie se derulează pe parcursul a două sezoane competiţionale, iar în acest moment se desfăşoară ediţia 2013/2015, a opta de la începutul competiţiei. Echipa regiunii Braşov s-a calificat după ce a cîştigat anul trecut faza pe ţară, la care au participat 9 formaţii regionale (Argeş, Alba, Braşov, Dolj, Harghita, Maramureş, Prahova, Vrancea şi Tulcea), în perioada septembrie – noiembrie 2013. Datorită locului 13 ocupat de România în clasamentul UEFA, în această ediţie sîntem calificaţi direct în turul intermediar care se va desfăşura în Polonia în perioada 13-18 septembrie 2014. Cîştigătoarele grupelor se vor califica la turneul final care va avea loc în iunie 2015.

Componenţa delegaţiei regiunii Braşov:

• Lotul de jucători: Mihok Levente şi Neagu George (portari), Ilaşi Andrei, Catană Răzvan, Albu Constantin, Saragea George, Ivaşcu Cătălin, Gâlcă Alexandru, Băltăţescu Marian, Ţenchiu Cătălin, Szabo Cristian, Merluşcă Nicolae, Şimon Răzvan, Feraru Bogdan, Dascălu Adrian, David Romică, Vasilache Ciprian.
Antrenor principal: Gabi Kajcsa
Antrenori secunzi: Avram Andrei, Neamţu Petrică
Medic: Bălescu Alexandru
Team-manager: Ioan Floricel
Şeful delegaţiei: Octavian Goga-vicepreşedinte FRF

 

sursa : monitorulexpres.ro

Comments

comments

Despre autor

BrasovOnline

Echipa editorială BrasovOnline.net