Cum arata Gradina Zoologica Brasov si cand va fi ea gata? GALERIE FOTO

C

Marea inaugurare de la Gradina Zoologica din Brasov se lasa asteptata din nou. Dupa patru amanari, publicul Brasovean a aflat ieri de la viceprimarul Adrian Atomei de inca una. Nici in aceasta luna nu va fi deschisa publicului Gradina Zoologica.

gradina zoologica

“S-a inceput mutarea animalelor. Pana acum au fost mutati leii, iar de saptamana viitoare se va incepe pregatirea tarcului pentru lupi. Ce ramane pe final este imprejmuirea tarcului de la ursi, pentru ca ei vor avea o zona exista de 3-4 mai mare decat zona initiala.
Nu vreau sa spun o data exacta, dar eu cred ca pe la mijlocul lunii septembrie este un termen rezonabil pentru deschiderea pentru publicul Brasovean. Trebuie sa se inteleaga ca nu vom da drumul publicului, pana nu avem siguranta ca toate elementele de siguranta, dupa ce avem si amenajarea peisagistica gata, pentru ca pana la urma, o gradina nu trebuie sa aiba doar animale, trebuie sa aiba si aspect placut. Va dura cateva zile si curatenia de dupa constructori si vorbim aici de 9.7 hectare.
Deci cand o deschidem, vrem sa fie toate aceste lucuri puse la punct.” a declarat viceprimarul Adrian Atomei pentru Digi24.

Unul din obiectivele cele mai importante, Planetariul, gata doar anul viitor.

978x0 (4)

“Singura cladire care nu va fi data in utilizarea publicului, este planetariul, care este o cladire in regim special. Din pacate tehnologia necesara pentru aceasta cladire nu a fost introdusa in bugetul de proiect, iar noi ca administratie locala nu avem posibilitate de a achizitiona aceasta tehnologie, care este destul de scumpa. Eu cred totusi ca in primavara vom putea utiliza si acest planetariu” a mai precizat Atomei.

Lucrarile au inceput in jurul lunii Iunie 2011, iar investitia se ridica la aproximativ 32 milioane de lei. In decursul anilor, Guvernul Ponta, prin Ministerul Dezvoltarii a tot intarziat lucrarile prin amanarea platilor.

sursa foto: Adevarul.ro

Comments

comments

Despre autor

BrasovOnline

Echipa editorială BrasovOnline.net