Construcţia Coresi Shopping Resort a ajuns la 60%

C

[dropcap]S[/dropcap]tructura centrului comercial Coresi Braşov este ridicată, iar în prezent pe şantier se lucrează activ la închideri, investiţia ajungând deja la circa 60% din total, astfel încât primul proiect mare de retail din oraş urmează să se deschidă în luna martie a anului viitor.
Cel mai recent raport de piaţă al DTZ Echinox arată că stocul de spaţii comerciale moderne din Braşov nu depăşeşte 45.000 de metri pătraţi, reprezentând o medie de 172 de metri pătraţi la mia de locuitori. Astfel, Braşovul este unul dintre cele mai slab dezvoltate oraşe mari din acest punct de vedere, în condiţiile în care la nivel de salariu mediu, lucrurile stau mult mai bine decât în alte oraşe, cu un venit de 374 euro.„Construcţia noastră este acum din punct de vedere structural ridicată şi se lucrează activ la partea de închideri. Intenţionăm să predăm spaţiul către hipermarket în jurul datei de 1 decembrie, acesta având nevoie de cea mai lungă perioadă pentru amenajare, şi ulterior, tot în decembrie, şi către ceilalţi mari operatori (boxuri care depăşesc 800-1.000 mp)”, spune Tatian Diaconu, directorul Immochan România.
„Astăzi pe piaţă sunt activi circa 200 de retaileri naţionali şi internaţionali. Dacă îţi propui să faci un centru comercial de 35.000-40.000 mp, asta înseamnă circa 150 de buticuri, deci ar trebui sa îi atragi aproape pe toţi retailerii”, a mai spus sursa citată.
Prima fază a centrului comercial, care va avea 70.000 mp desfăşuraţi şi 45.000 mp utili, va include hipermarketul şi partea de galerie comercială, în faza a doua urmând să fie inaugurate şi alte componente, cum ar fi cea de bricolaj.
Managerul menţionează că Immochan ar dori o pondere de 25-30% a retailerilor locali în Coresi Braşov. „Din punctul meu de vedere, este un procentaj mare. Ne dorim să avem un procent atât de mare pentru că aceşti oameni simt foarte bine specificul local şi se adaptează nevoile locale. Noi mergem acolo să facem un centru comercial cu ei şi pentru ei, iar dacă cererea este atât de mare, vom lucra cu ei”, a completat Diaconu.
Proiectul presupune o investiţie totală de 60 milioane de euro şi îşi propune să atragă 10 milioane de vizitatori pe an. Coresi Brasov va fi structurat pe trei ancore – cea de fashion, hipermarketul şi cea de entertainment.
Zona de fashion din Coresi Brasov include branduri ca H&M, New Yorker, Zara sau Koton. Zona de entertainment va include un cinema care va fi dezvoltat chiar de Immochan şi care urmează să fie operat de o companie locală. Cinema-ul va avea peste 3.000 metri pătraţi. Zona de entertainment din mall va avea 1.500 mp, iar food-courtul alţi 3.500 mp. Centrul comercial va avea un hipermarket Auchan de mari dimensiuni, cu o suprafaţă de vânzare de 13.300 de metri pătraţi.

Comments

comments

Despre autor

BrasovOnline

Echipa editorială BrasovOnline.net