Cetatea Braşovului este deschisă celor care oferă mită paznicilor? GALERIE FOTO!

C

mark2

Cetatea Braşovului este în prezent în administrarea SIF Transilvania, societate comercială care este în plin scandal, un grup de acţionari minoritari al societăţii contestând managementul actual al societăţii în fruntea căruia se află de la înfiinţare, Mihai Fercală.

Este important să deschidem acest articol cu o asemenea precizare pentru a înţelege din capul locului că Cetatea Braşovului spre surpriza multora, nu se află în managementul public, deci ea poate fi închisă sau deschisă după bunul plac al deţinătorului. Dar până acum ştim că ea a fost lăsată în paragină de actualul manager, fiind preluată de SIF Transilvania după dizolvarea BTT-ului comunist, fără o implicare majoră, vizibilă în restaurarea ei şi repunerea în circuitul turistic al oraşului.

Spre lauda ei, Primăria a tot încercat să o pună în valoare, fie prin asfaltarea drumului de acces, fie prin scoaterea ei la lumină prin defrişarea copacilor care blocau vederea către şi dinspre cetate. Totuşi, demersurile serioase s-au încheiat aici, Primăria Braşov ducând negocieri cu SIF Transilvania de ceva timp pentru preluarea ei, fără sorţi de izbândă însă.

Dacă SIF-ul a închis Cetatea pentru a-i face în ciudă Primărie, ca un copil care se supără pe jucărie, sau că a făcut-o dintr-un motiv economic, nu ştim cu siguranţă. Ceea ce e uşor de observat e că oraşul cu cei mai mulţi turişti străini din România nu beneficiază de acest punct de interes, iar interesul cetăţeanului este clar viciat.

Dar, o sursă ne-a oferit informaţii, cu dovezi, cum că paznicii de la Cetatea Braşov practică evaziunea fiscală şi luarea de mită. În schimbul unei sume de (se poate observa uşor din poze) zece lei, poţi intra, vizita, liniştit interiorul ceţăţii, te poţi căţăra nestingherit pe exponatele din curte şi cine ştie ce alte activităţi interesate pot fi desfăşurate în interiorul ei. Cert este că noi nu avem de unde să ştim, sursa noastră fiind întâmpinată într-un mod ostil de către paznicii deranjaţi de fotografierea lor de pe domeniu public.

Dacă credeţi că aceste încălcări flagrante de lege sunt o nimica toată pe lângă marea corupţie, aveţi dreptate, dar cu siguranţă nu acesta este modul prin care vrei să laşi, tu ca oraş, o impresie plăcută unor turişti străini sau chiar autohtoni şi cu siguranţă legea ar trebui să fie egală pentru toţi cetăţenii.

Vă invităm să parcurgeţi pozele de mai jos şi să ne lăsaţi părerea dumneavoastră, intr-un comentariu.

Comments

comments

Despre autor

BrasovOnline

Echipa editorială BrasovOnline.net