Cei 1.791 de elevi premianţi ai Braşovului şi-au primit şi diplomele de execelenţă în bani din partea Primăriei

C

[dropcap]B[/dropcap]raşovul este un oraş de top, iar acest lucru l-a demonstrat numărul de premianţi pe care unităţile de învăţământ din municipiu l-au avut la finele acestui an şcolar.

În total, la nivelul municipiului Braşov, au fost 1.791 de elevi care au urcat pe podium, iar ca urmare a deciziei aleşilor locali, toţi premianţii din clasele V – XII, au primit din partea Primăriei Braşov şi un premiu în bani cuprins între 300 şi 100 de lei.

419 dintre aceştia, respectiv elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a, pentru care urmează un alt hop important, Evaluarea Naţională şi Bacalaureantul, au fost premiaţi, ieri, în cadrul unei gale festive organizată de Primăria şi Consiliul Local Braşov, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar, Universitatea Transilvania şi Consiliul Judeţean al Elevilor, la eveniment participând atât primarul George Scripcaru, viceprimarii Adina Durbacă şi Adrian Atomei, cât şi inspectorul şcolar general Ariana Bucur şi rectorul Universităţii Transilvania, prof. dr. Ioan Vasile Abrudan.

Şi profesorii de excepţie vor fi recompensaţi

Primarul George Scripcaru a precizat că vrea ca remunerarea elevilor premianţi braşoveni să devină o tradiţie, iar proiectul să fie extins, astfel ca şi dascălii cu merite deosebite, care îi pregătesc pe aceşti elevi eminenţi să fie recompensaţi din anul şcolar viitor. „Plecând de la faptul că resursa umană este cea mai importantă pentru comunitate, municipalitatea a creat o serie de programe care vin în sprijinul elevilor.

Unul dintre acestea este Primul Ghiozdan, respectiv pachetul de rechizite pe care îl primeşte fiecare elev la intrarea în clasa I. Ca primar, m-am gândit că trebuie să sprijinim atât şcoala, cât şi părinţii. Dincolo de acest program pentru cei mici, alături de directorii de şcoli, am iniţiat un alt proiect, astfel ca toţi elevii să beneficieze de gratuitate pe transportul în comun, astfel încât să reducem abandonul şcolar şi să venim şi în sprijinul părinţilor.

Totodată, îi sprijinim şi pe olimpici şi pe cei care se deplasează la diverse concursuri naţionale şi internaţionale şi am decis că îi recompensăm şi pe elevii merituoşi care obţin premii la finele anului şcolar. De anul şcolar viitor, vrem ca şi cei mai buni profesori din fiecare unitate de învăţământ să fie apreciaţi şi recompensaţi şi financiar”, a precizat primarul Braşovului.
Premiile pentru elevii de clasele a VIII-a şi a XII-a au fost ridicate de şefii de promoţie din fiecare unitate şcolară, însă la eveniment au participat majoritatea premianţilor, însoţiţi de prieteni şi de rude.

„Mă bucur că efortul copiilor de pe parcursul acestui an şcolar a fost recompensat de către Primăria Braşov. Totodată, am fost impresionată de numărul mare de premianţi, fiindcă, până acum, nu am avut o astfel de statistică efectuată, iar acest lucru demonstrează că Braşovul este un oraş de top”, a apreciat inspectorul şcolar general Ariana Bucur.
Printre premianţi s-a numărat şi Vasile Lemnaru, elev în clasa a XII-a, şi care a fost şeful de promoţie al Colegiului Tehnic de Transporturi, având o medie de 9,37. Acesta este din Republica Moldova şi a fost premiant în toţi cei patru ani de studiu, chiar dacă a fost nevoit să stea departe de casă şi a locuit la cămin. Povestea sa a ajuns şi la urechile rectorului Universităţii care a precizat faptul că dacă băiatul va alege să îşi continue studiile universitare la „Transilvania”, va primi cazare şi acces la cantină gratuit.

Performanţa şi seriozitatea, cheia spre dezvoltare

În acest context, rectorul Universităţii Transilvania a precizat că instituţia de învăţământ superior pe care o reprezintă are o ofertă pe măsură pentru elevii braşoveni, iar la cele18 facultăţi aceştia vor avea parte de activităţi educaţionale şi de cercetare, la un nivel recunoscut pe plan internaţional.

„Această gală de premiere a elevilor este cel mai important eveniment din ultimii 24 de ani de la Braşov. Spun acest lucru, fiindcă ne dorim un Braşov mai frumos şi mai dezvoltat, dar de multe ori uităm că oamenii sunt de fapt motorul de dezvoltare. Schimbarea în bine şi dezvoltarea acestei ţări nu o pot face decât cei serioşi şi care au performanţe, iar, acum în această sală, s-au adunat cei mai serioşi şi performanţi elevi ai Braşovului”, a remarcat prof. dr. ing. Ioan Vasile Abrudan, rectorul Universităţii Transilvania.

Şi primarul George Scripcaru a subliniat faptul că este important ca elevii să rămână la studiu în Braşov şi să fie stimulaţi în acest sens. „Elevii care termină acum liceul ar trebui să rămână aici, fiindcă avem o universitate de prestigiu la Braşov”, a fost de părere şi Ionuţ Luca, preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Braşov.

Urmează premiile pentru elevii de la liceele tehnologice

În perioada următoare, vor fi recompensaţi şi elevii de la liceele tehnologice, care vor încheia abia luna viitoare anul şcolar. Suma necesară estimată pentru a acorda aceste premii tuturor elevilor din Braşov este de aproximativ 500.000 – 600.000 de lei, ţinând cont că pentru locul I premiul dat de Primărie este de 300 de lei, pentru premiul II li elevii primesc câte 200 de lei, iar cei care iau locul III vor avea o „primă de succes” de 100 de lei.

„Luna viitoare vom organiza o gală de premiere şi pentru liceele cu profil tehnologic. Educaţia va reprezenta mult mai mult pentru noi şi îmi doresc şi sper ca aceste gale să continue, cu ajutorul Consiliului Local. Le mulţumesc, ca primar al municipiului Braşov şi în numele Consiliului Local Braşov, tuturor elevilor care au rezultate deosebite la învăţătură, dar şi domnilor profesori şi părinţilor care i-au susţinut pentru ca acest lucru să fie posibil”, a precizat primarul George Scripcaru.

Comments

comments

Despre autor

BrasovOnline

Echipa editorială BrasovOnline.net