Campional Mondial de Dans Sportiv la Braşov

C

Oraşul de sub Tâmpa găzduieşte în premieră un campionat mondial de dans sportiv al profesioniştilor. Pe lângă această competiţie, timp de trei zile, la Sala Sporturilor, vor avea loc altre 38 de competiţii europene şi naţionale.

dans

Transylvania Grand Prix începe vineri cu competiţiile naţionale unde sute de perechi se vor întrece pe categorii de vârstă şi nivel de pregătire. Cea mai spectaculoasă competiţie, Campionatul Mondial de Profesionişti 10 dansuri este sâmbătă. La Această competiţie participă campionii naţionaţi din 25 de ţări europene. România va fi reprezentată de precechea Tibor Csaba Toth şi Valentina Dobrilă care au şanse reale la câştigarea trofeului.

Tibor Csaba Toth este braşovean de origine şi ar fi extraordinat să câştige chiar la el acasă. Partenera lui este şi ea braşoveancă prin adopţie mai ales că dansatorii îşi vor uni destinele şi în viaţa personală peste o săptămână. „Aceste campionat de 10 dansuri este o competiţie care reuneşte dansatori care practică ambele categorii din dansul sportiv (standard şi latino). De obicei dansatorii aleg una dintre cele două categorii, iar cei care le practică pe amândouă la nivel profesionist sunt cu adevărat valoroşi. Va fi o competiţie spectaculoasă şi sperăm ca Csaba şi Valentina să câştige“, a declarat Horia Preda, unul dintre organizatori.

O altă competiţie importantă, ce se va desfăşura duminică, este Campionatul European de Tineret la clasa standard, concurs la care s-au înscris 50 de perechi. România are două perechi în această competiţie, Răzvan Corescu şi Ioana Lupeanu şi Mihai Paraschiv şi Diandra Illes. „Este o competiţie importantă unde se pot înscrie doar campionii naţionaţi şi vicecampionii din fiecare ţară. Avem până acum concurenţi din 40 de ţări. Competiţia de la Braşov este cel mai mare eveniment de dans sportiv din România. Ţara noastră a devenit o forţă în acest sport. Anul acesta am reuşit să învingem Rusia la competiţia de tineret pe echipe“, a declarat Mircea Gavrilă, organizator.

Biletele pentru cele trei zile de concurs s-au pus în vânzare la Sala Sportului din Braşov. Pentru competiţiile de vineri costă între 25 şi 35 de lei, iar pentru cele de sâmbătă şi duminică costă între 50 şi 80 de lei.

 

sursa: adevarul.ro

Comments

comments

Despre autor

BrasovOnline

Echipa editorială BrasovOnline.net