Brasovul va avea un nou viceprimar?

B

Municipiul Braşov ar putea avea un nou viceprimar din luna septembrie. PNL, care asigură una dintre cele două funcţii de viceprimar, prin Adrian Atomei, ar putea să îi retragă acestuia sprijinul politic. 

646x404
Informaţia a fost confirmată de purtătorul de cuvînt al liberalilor, Sebastian Grapă, care este şi vicepreşedinte al PNL Braşov. Grapă a precizat că Atomei va rămîne în Consiliul Local, însă nu va mai face parte din Executiv. 

stirile-mix-tv-tinerii-liberali-va-aduc-ajutoarele-ue-la-acasa-video-0

Liberalii vor păstra funcţia de viceprimar, în locul lui Atomei urmînd să fie propus un alt consilier local al PNL, Ciprian Bucur. Bucur este actualul preşedinte al organizaţiei municipale Braşov, după ce l-a înlocuit în funcţie chiar pe Adrian Atomei. 
Contactat ieri, viceprimarul Adrian Atomei a declarat că deocamdată nu a fost convocat la vreo şedinţă în care colegii săi liberali să îi aducă la cunoştinţă o astfel de decizie. „Ştiu că s-a discutat un astfel de subiect, însă după congresul comun al PNL şi PDL s-a adoptat un nou statut care prevede că o astfel de decizie poate fi luată de structura de conducere a ACL – adică de conducerea ambelor partide din componenţa Alianţei. Dacă o hotărîre privind înlocuirea mea a fost luată doar de PNL, aceasta nu este valabilă”, a precizat Adrian Atomei. „Ştiu că sînt şi colegi nemulţumiţi, însă consider că am avut o relaţie bună cu consilierii locali. În calitate de viceprimar am colaborat bine cu cei mai mulţi dintre colegii mei din PNL. Cu Ciprian Bucur (propunerea PNL pentru postul de viceprimar, n.red) nu am avut totuşi o comunicare prea bună“, a mai spus Atomei. 

Surse din PDL au confirmat că, potrivit protocolului, o astfel de hotărîre trebuie luată de conducerea ACL, însă, pînă la acest moment, propunerea de înlocuire a lui Atomei nu a fost luată în discuţie. Actualul viceprimar Adrian Atomei ocupă această funcţie din 2012, cînd Consiliul Local l-a ales cu unanimitate.

sursa: monitorulexpres.ro

Comments

comments

Despre autor

BrasovOnline

Echipa editorială BrasovOnline.net