„Băcănia lui Iordache” – o investiţie de 35.000 de euro

[dropcap]B[/dropcap]raşoveanul Adrian Acatrinei a renunţat să mai ocupe posturi în managementul executiv şi general pentru companii din România şi din străinătate şi a decis să îşi înfiinţeze propriul business – „Băcănia lui Iordache”, amplasată în Centrul Vechi al oraşului. În paralel, va avea şi activităţi de consultanţă în business (management general şi start-up).

Băcănia lui Iordache, aşa cum se numeşte unitatea deschisă de antreprenor anul acesta, este operată de firma Arci Board înfiinţată în 2012. „Ideea acestei băcănii a apărut cu mult înainte, dar «pe hârtie» s-a concretizat în 2009 după ce am identificat o nişă de piaţă neacoperită de supermarketuri, magazine de proximitate sau magazine de producător în zona Braşov. Am vizitat apoi acest tip de magazine (băcănie/grocery) în Franţa, Italia şi România pentru a înţelege specificul, riscurile şi pentru a identifica punctele forte ale acestui tip de business“, povesteşte antreprenorul . Următorul pas a fost înregistrarea mărcii „Băcănia lui Iordache” la OSIM, în 2013 a fost găsit spaţiul din centrul istoric al Braşovului, iar în luna martie a acestui an businessul a fost deschis. În acest business, Adrian Acatrinei a investit 35.000 de euro. „Pregătirea spaţiului, instalarea echipamentelor şi autorizările au durat circa opt luni. Investiţia în spaţiu şi în stocul iniţial de marfă a depăşit 35.000 de euro“, a precizat el.

În această băcănie lucrează trei angajaţi, iar antreprenorul lucrează cu peste 20 de furnizori de preparate tradiţionale din carne, brânzeturi, paste, şi produse de bază de la producători mici din zonele Braşov, Covasna, Buzău, Harghita, Cluj, Prahova. De asemenea, sunt vândute produse hand-made precum dulceţuri, sosuri, siropuri sau gustări de la mici producători din Vrancea, Argeş, Buzău, vinuri, bere şi ceaiuri sau produse gourmet. „Cele mai vândute produse sunt preparatele tradiţionale, jamon-ul spaniol, pastele, vinurile din România şi brânzeturile”.
Antreprenorul vrea să deschidă în următorii doi ani cel puţin încă o băcănie în Braşov şi în Cluj. Pentru anul 2015, el şi-a targetat pentru Băcănia lui Iordache vânzări de minim 8.500 euro lunar. „Pentru acest an dorim ca Băcănia lui Iordache să devină cea mai cunoscută băcănie din Braşov. Despre profit vom discuta din 2015. Targetul de vânzări pentru 2015 va fi de minim 8.500 de euro lunar”, a conchis antreprenorul.

Comments

comments

Despre autor

BrasovOnline

Echipa editorială BrasovOnline.net