ACL ar pregăti şedinţe strategice la Braşov cu parlamentarii şi liderii locali

A

Liderii Alianţei Creştin-Liberale încheiată între PNL şi PDL în vederea alegerilor prezidenţiale din toamnă ar pregăti în perioada următoare două şedinţe strategice, la Iaşi şi Bucureşti.

96448_1

Potrivit Ştiripesurse.ro, prima întâlnire va avea loc în perioada 30-31 august, la Iași, unde au fost convocați toți parlamentarii PNL și PDL, pentru a pune la punct strategia pentru sesiunea parlamentară din toamnă.

Liderii PNL-PDL ar fi ales Iaşiul pentru că se dorește promovarea unui alt punct de interes, în afară de București, iar una dintre zonele strategice pentru prezidențiabilul ACL, Klaus Iohannis, va fi regiunea Moldova, unde va fi ajutat în special de proaspătul prim-vicepreşedinte democrat-liberal Mihai Răzvan Ungureanu. Liderii ACL urmăresc totodată ca această întâlnire strategică să fie una în care să se închege relațiile dintre parlamentarii PNL și PDL, care nu au apucat până acum să colaboreze serios.

Deasemenea, în perioada 4-5 septembrie, toți liderii locali ai PNL și PDL se vor reuni într-o sedință majoră la Brașov.

Reamintim că liderul democrat-liberal Vasile Blaga şi liderul liberal Klaus Iohannis au anunţat în mod oficial, în data de 17 iulie, că negocierile vizând fuziunea PNL-PDL s-au încheiat şi că numele noii formaţiuni va fiPartidul Naţional Liberal. Cum fuziunea nu se poate însă realiza, din punct de vedere juridic, până la alegerile prezidenţiale, din cauza timpului redus rămas până la scrutin, cele două formaţiuni nu vor candida în luna noiembrie sub numele noului partid, ci ca o alianţă electorală. Numele acesteia este Alianţa Creştin Liberală iar protocolul ei prevede, între altele, că la alegerile prezidenţiale din toamnă, candidatul comun va avea însemnele electorale ale celor două partide şi un program electoral comun.

Forurile de conducere ale ACL au decis în data de 11 august desemnarea liderului liberal Klaus Iohannis drept candidat al Alianţei electorale dintre PNL şi PDL la alegerile prezidenţiale din luna noiembrie.

sursa: ziuanews.ro

Comments

comments

Despre autor

BrasovOnline

Echipa editorială BrasovOnline.net